Skip to content Skip to footer

“If i’m paying for this shit i don’t want it to look like a flower”

…mi je nekoč rekel prijatelj, ko sem ga vprašala, kakšna se mu zdi moja (sedaj že stara) spletna stran. “This shit” naj bi bile pravne storitve (ne moje, ni moja stranka), z rožami pa je primerjal mojo takratno spletno stran.

Po vseh merilih bi me morala ta kritika skrbeti. Odvetniška spletna stran, ki daje vtis cvetja?!? Wrong on so many levels…

Pa vendar nisem občutila nobene skrbi. Nasprotno. Če sem bila povsem iskrena, sem čutila ponos. Ponos, da je moja stran očitno drugačna, nekonvencionalna in, to se mi je zdelo še najbolj pomembno, odraža mene.

Ko sem prenavljala svojo spletno stran, me je moja oblikovalka vprašala, kakšno pisarno si želim, če ne bi bila z ničemer omejena – ne finančno, ne z družbenimi pričakovanji, ne s predpisi… Pred očmi sta se mi takoj prikazali dve ljubljanski cvetličarni – ena, ki je v parku Zvezda in druga, ki je zraven predsedniške palače. Obe polni zelenja, ena bogato opremljena, druga nekoliko bolj minimalistično.

Takšno odvetniško pisarno bi si želela – prostor v pritličju, poln rož, zadovoljnih pravnih strokovnjakov in zadovoljnih strank, kjer bi se vsak počutil dobrodošlega in varnega. Zato mi je bila asociacija na cvetje ob pogledu na mojo spletno stran, v ponos.

V svoji karieri sem delala v klasičnih odvetniških pisarnah, sodelovala z ogromno slovenskimi in tujimi odvetniki in vsi smo bili strokovnjaki. Vsi pa smo bili tudi neskončno utrujeni in ves čas na preži – nikomur nisi zaupal. Ne svojim sodelavcem, ne svojim nadrejenim, ne svojim strankam. Ves čas si deloval sam. Tu in tam sem naletela na kakšnega kolega, ki je imel ob sebi sodelavca, s katerim sta bila prijatelja, ampak pravo prijateljstvo med odvetniki je zelo redko. Ko ga najdeš, ga ceniš.

Odvetnik je zgolj eden od nešteto poklicev, ki obstajajo na tem svetu. Nevzdržno je pričakovati (in zahtevati), da bo odvetnik nad-človek: nezmotljiv, nenehno v pogonu, strokovnjak za vsa vprašanja na tem svetu – pravna in ne-pravna.

Naš poklic je zahteven. Ne toliko zaradi vsebine, kot zaradi narave dela in vzdušja, ki ga ustvarjamo tudi sami – tekmovalnost, neskončna ambicioznost, neusmiljenost. V moji pisarni je vzdušje drugačno: skupaj s svojimi sodelavci in strankami tvorimo ekipo. Cilji naših strank so tudi cilji pisarne. Nobenega člana ekipe – ne na strani sodelavcev, ne na strani strank – nikoli ne pustimo na cedilu.

Vsaka veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen. Utrujenost vodi v malodušje in izgorelost. Zato je prva skrb v pisarni namenjena moji ekipi strokovnjakov – internim in zunanjim sodelavcem. S sodelavci pa skrbimo za dobro poslovno kondicijo in pravno varnost naših strank. Uspešni smo toliko, kolikor so naše stranke pravno varne. Zato stremimo k temu, da so naše stranke vselej 100% varne.

Upam, da to sporočilo nosi naša prenovljena spletna stran.

Dobrodošli na novi spletni strani in dobrodošli v naši ekipi.

www.aljafakin.si

Dovolite, da vam svetujem.