Skip to content Skip to footer

Odvetnik na kli(c)k

Prijateljica, ki je fotografinja, je pred kratkim objavila citat, da ljudje ne kupujejo izdelkov in storitev, ampak odnose, zgodbe in čarobnost. Ko sem možu omenila, da moram najt način, kako se na ta način približat svojim strankam, mi je namenil enega tistih nekoliko pomilujočih pogledov, sicer polnih ljubezni, ki pa jih namenimo ljubkemu otroku, ko smo soočeni z njegovo otroško naivnostjo: “Ampak, Aliček, ti si odvetnica,” mi je rekel.

S tem je želel povedati, da nisem fotografinja in da kot odvetnica ne morem prodajati odnosov, zgodb in magije. Pač, ja, ok… na prvo žogo sem se strinjala, nisem pa se mogla kar pomiriti s tem odnosom do odvetništva. Seveda vam ne bom prodajala bučk, pravljic in čarovnije, ampak, a ni to, da pokličeš nekoga, ki te pomiri, čarovnija? A ni zavedanje, da imaš možnost poklicati nekoga, ki mu zaupaš, odnos?

A ni zgodba o uspehu, ki jo gradiš skupaj s svojo ekipo, katere del je tudi tvoj odvetnik, najlepša zgodba?

Neštetokrat me pokliče katera od mojih rednih strank samo na hitro, da preveri, če je nekaj pravno ok. Če je ideja, ki se ji je utrnila, pravno sploh izvedljiva. Ali pa smukne s sestanka, da z mano preveri določene opcije zgolj zato, da se na sestanek vrne z osveženo suverenostjo in samozavestjo. Neštetokrat. To so v resnici najpogostejši klici, ki jih prejmem od strank, s katerimi gradimo dolgoročno sodelovanje.

Svoje stranke poznam, poznam njihove strahove, skrbi, načrte, cilje, vem, kje so njihove meje, kje se počutijo varne, kje morajo stopiti iz cone udobja. To mi omogoča, da vas podprem, kjer me potrebujete. Da prevzamem nase del skrbi, vas pomirim, vam predstavim tveganje, s katerim se morda soočate.

Ker, ko poznaš karte, se lažje odločiš.

Zakaj se ljudje bojijo prava, odvetnikov in sodišč? Ker jih povezujejo s stroški in z negotovostjo. S strahom. Strah pa izvira iz ne-poznavanja prava, iz neznanja. Ta strah izgine takoj, ko vam predstavim pravne možnosti, razložim vaše obveznosti in predstavim tveganja ter načine, kako jih omejite. Potem ni več strahu. Ni več negotovosti. Tudi stroški za preventivo so bistveno nižji od stroškov za kurativo.

Ostane vam samo še suverenost in samozavest ter zavedanje, da me imate samo kli(c)k stran. Posvetite se lahko svoji dejavnosti. Za pravni del skrbim jaz.

Če vas zanima možnost dolgoročnega sodelovanja z mano, mi pišite na info@aljafakin.si. Na isti naslov mi pišite tudi, če potrebujete konkreten nasvet za vaš pravni izziv. V resnici sem vselej samo kli(c)k stran.

Dovolite, da vam svetujem.