Skip links

“Mami, ali ste odvetniki bogati?”

Jaz: “­čĄŽÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ”

V nasprotju s splošno razširjenimi stereotipi, ti poklic odvetnika ne prinese instant bogastva.

Zanj mora┼í garati enako, kot v kateremkoli drugem poklicu. Tudi na┼íe poslovanje je v dolo─Źeni meri okrnjeno zaradi izrednih razmer in tudi mi se spra┼íujemo o prihodnosti na┼íih pisarn, pri tem pa seveda upamo na najbolj┼íe.

Malo znano dejstvo o odvetnikih je, da se odvetniki ne smemo ogla┼íevati. Ne smemo se hvaliti z dobrimi odzivi na┼íih strank. Ne smemo zbirati in objavljati priporo─Źil zadovoljnih strank. Ne smemo razlagati o svojih uspe┼ínih primerih ali odmevnih sodelovanjih. Tudi v medijih moramo nastopati zadr┼żano in se ne izpostavljati po nepotrebnem. Ne smemo obljubljati popustov, ne smemo zastonj opravljati storitev.

Zato je odvetnikom v teh ─Źasih dejansko te┼żko, ker poslovno je sedaj ─Źas za dober marketing in popuste, mi pa smo tukaj zelo omejeni. Skladno z omejitvami se tako vsak znajde po svoje.

Ne razumem pa vojnega dobi─Źkarstva med odvetniki.

V poplavi informacij in dobronamernih nasvetov opa┼żam stanovske kolege, ki na dru┼żbenih omre┼żjih nastopajo senzacionalisti─Źno, objavljajo prispevke, ki imajo odmevne naslove, obljubljajo skoraj revolucionalisti─Źne storitve in podobno. Dragi kolegi, vsak po svoje in ne, ne mislim vas nikomur to┼żit, ampak, kot bi rekla moja 4-letnica: “Resno?!?”

Dragi bralci, drage stranke: ─Źe je nekaj prelepo, da bi bilo res, potem ┼żal ni res. Odvetniki nismo ─Źarovniki, nismo vede┼żevalci in tudi revolucionarji ne bi smeli biti. Ne nasedajte slepo raznim obljubam. Odvetni┼íki nasvet je podoben zdravnikovemu ali duhovnikovemu – te┼żko je dati enega, ki ustreza vsem. Zato vsak prispevek opremimo z disclaimerji. Ne zato, ker bi se “skrivali” ali ne ┼żeleli prevzemati odgovornosti, ampak ravno zato, ker se je zavedamo in jo prevzemamo.

Ostanimo zdravi!

Posvet: info@aljafakin.si

Return to top of page