Skip to content Skip to footer

Tokrat vam bom napisala konkretne storitve, ki sem jih v naredila za svoje stranke:

 1. Pregledala in svetovala sem glede vsebine pogodbe o oskrbovanju. To je dejansko pogodba o poslovnem sodelovanju ali pogodba o naročilu. Moja stranka je izvajalec, ki me je najela zato, da sem pogodbo dopolnila s členi, ki so bili zanjo v korist in preoblikovala člene, ki so bili napisani v izrazito korist naročnika tako, da so bili bolj uravnoteženi s koristmi moje stranke. Ja, pri tem sem bila izrazito pristranska v korist moje stranke 😉
 2. Za delavko sem napisala zahtevo delodajalcu, naj takoj preneha s trpinčenjem (mobbing) moje stranke. oz. sprejme ukrepe, ki bodo mojo stranko učinkovito zavarovali pred takšnim ravnanjem. Za piko na i sem dodala še odškodninski zahtevek.
 3. Za direktorico družbe sem napisala pooblastilo, s katerim je za določen čas in v omejenem obsegu prenesla del svojih pooblastil na svojega podrejenega delavca.
 4. Za direktorja in lastnika družbe sem naredila pregled in popis za njih obveznih splošnih pravilnikov ter pregledala in komentirala tiste, ki jih že imajo, napisati pa moram še manjkajoče.
 5. Družbi sem svetovala v inšpekcijskem postopku, ki ga je zoper njih po uradni dolžnosti začel Informacijski pooblaščenec na podlagi prejete prijave. Ja, zloglasni “GDPR” postopek. S tovrstnim postopkom sem se po uveljavitvi GDPR srečala prvič (ker jih IP še ni izvajal) in bila dvojno presenečena: prvič nad korektnostjo in (vsaj navidezno) benevolentnostjo IP-ja in drugič nad doslednostjo in strogostjo pri preverjanju izpolnjevanja uredbe, ki jo bo IP uveljavljal v svojih postopkih. Kdor še vedno čaka in nima urejenega področja varstva osebnih podatkov, je že na zelo, zelo tankem ledu. #pravninamig #sampovem
 6. Samostojni podjetnici svetujem, kako ravnat in se odzvat na zahteve in grožnje nekdanjega “delodajalca” v zvezi z domnevnim kršenjem avtorskih pravic
 7. Sestavila sem vzorec pogodbe o zaposlitvi za delodajalca in akt o sistemizaciji
 8. Svetujem v postopku izstopa družbenika iz d.o.o.
 9. Svetujem najemniku glede prekinitve najema poslovnega prostora (#pravninamig ne sklepajte pogodb o najemu poslovnih prostorov brez predhodnega posveta z odvetnikom)
 10. V dveh zadevah pišem dopolnitev tožbe (gospodarski postopki, zaradi plačila na podlagi sklenjenih pogodb o sodelovanju)
 11. Vmes sem imela še nekaj posvetov, enega sem imela dogovorjenega pa je stranka zahinavila (“no show”) in odgovorila na nekaj povpraševanj.

Verjetno sem še kaj pozabila in nekaj jih nisem naštela, ker me še čakajo (se jih nisem niti še lotila). Ampak bistvo, če ste morda spregledali, pa je, da je večina zgoraj navedenih storitev preventivne narave – svetovanje. Samo v treh od enajstih zadev imamo inšpekcijski oziroma sodni postopek.

Moje delo je predvsem preventivno. Dovolite, da vam svetujem 🙂